Špičková péče o pleť (nejen) v zimě

Zima je v plné síle a spoustu z nás začíná trápit pleť víc než obvykle. Kombinace studených teplot, mnohdy přetopené místnosti a neustálé používání roušek je koktejl, který by si naše pleť nikdy dobrovolně neobjednala. 

Naštěstí máme k dispozici účinné zbraně v podobě vysoce koncentrovaných produktů, které si poradí i s takovou náloží nepříznivých vlivů najednou. Nejvíce se nám osvědčila kombinace sér od Susanne Kaufmann. Značka z nitra bregenzenského lesa dobře ví, co v zimě funguje. 

Podle potřeby kombinujte tato séra: 

  1. Hyaluron Serum
  2. Nutrient Serum - dle aktuální potřeby hydratace či hydratace plus anti aging 
  3. Active Agent Concentrate Couperose

 

Jak kombinovat? 

 

Večerní rutina

Po důkladném odlíčení a tonizaci následuje Hyaluron serum. Toto sérum vždy nanášíme jako první, jelikož má nejmenší velikost molekul a pronikne i do nejhlubších vrstev. Pokračujte nočním krémem či olejem. 

 

Ranní rutina

Na očištěnou pleť opět naneseme Hyaluron serum. Na začervenalou a citlivou pleť, která má navíc sklon k praskání žilek použijte Active Agent Concentrate Couperose. Má velkou schopnost posilovat buněčné stěny a zároveň zklidňuje. Koncentrát můžete opět používat na celý obličej nebo jen lokálně dle potřeby, jen ráno nebo i večer. 

 

Pro náročnou a starší pleť doporučujeme vyměnit Hyaluron Serum za Nutrient Serum. Nejlepší je jejich kombinace - Hyaluron ráno a Nutrient večer. Sami poznáte, co vaše pleť zrovna vyžaduje a rutinu upravíte. 

 

Další péče

Na velmi citlivou pleť doporučuje Susanne Kaufmann v zimním období použití Cold Cream. Je to velmi hutný krém, který chrání i tu nejnáchylnější pleť přes den před mrazem a v noci výborně regeneruje.