Voňavý teleport

Toužíte cestovat? Zkuste to pomocí parfému. Díky těmto vůním se přenesete na marocký trh, francouzskou riviéru, ale i na bílé písčité pláže zalité horkým sluncem. Stačí si jen vybrat, která z destinací vás láká nejvíc, a přivonět si… 

Stává se vám, že když si přičichnete k opalovacímu krému, sprchovému gelu či hydratačnímu mléku, že se vám přesně vybaví dovolená, kdy jste zrovna tyto věci používali? Nejste sami. Část mozku, ve které se ukládají vůně, je propletená s částí, kde se ukládají vzpomínky, a díky tomu se vám tak vybaví i mnoho let staré zážitky, emoce či situace. Proto i parfuméři rádi promítají své vzpomínky na krásná místa do parfémů. My jsme pro vás vybrali těchto osm krásných unisex parfémů, které zosobňují destinace snů. 

Rádi byste na Azurové pobřeží? Vyberte si, která vůně vás tam dovede. 

Tyrkysové moře, hodně dobrého vína, róby hluboce odhalující opálená záda a vysoce vyčesané drdoly lesklých vlasů. Cigaretový dým nekonečně stoupající v extrémně horkých dnech a dlouhých teplých nocích. PARADISO je četbou mezi řádky.  Svěží vůni grapefruitu a mandarinky navozujících pocit štěstí umocňuje jiskřivost pepře a šťavnatá rebarbora. To vše doplňuje zelený „kouřový“ vetiver a vysoce elegantní, okázalé pačuli. Celou kompozici uzavírá ambra, dodávajíc jí neodolatelně svůdný živočišný charakter.

blog_paradiso_CTA

 

Jako procházka po svěžích a prosluněných zahradách Francouzské riviéry voní RIVIERA VERBENA z parfémového domu Nicolaï. Mísí se v ní oslnivá svěžest citronu spolu s lístky čerstvé máty a citronovou trávou. Pak se přidá svěže zelená a lehce nakyslá verbena doplněná vůní citronového tymiánu a jemného jasmínu, kterou doplňuje svěží mořský vánek. 

blog_riviera-verbena_CTA

 

Na čaj  do Maroka

Díky svěží mátě a rafinovanému tabáku se pomocí jednoho nádechu 2# NOTA DI VIAGGIO (SHUKRAN…) od Meo Fusciuni přesunete na marocký trh, kde si místní dopřávají chvíli odpočinku s lahodným mátovým čajem. 

 blog_nota-di_CTA

 Bílé město Maskat

Láká vás Omán? Máte ho mít! Slunce zaplavuje bělostné zdi domů oslepující září svých paprsků. Ománci beze spěchu bloumají ulicemi ve svých dlouhých jasně bílých tunikách. Ozdobný střapec všitý ve výstřihu tohoto tradičního oděvu mají jemně navoněný… V SUN BLEACHED se svěžest citrusové kůry míchá s vůní čistě vypraného prádla a bílými květy. Vše se pak zaobluje bílým pižmem, mléčným santalem a hebkou vanilkou. 

blog_sun-bleached_CTA

 

 Zahalte se do mořské mlhy

Vavřínové háje, lehký vítr od moře a svěží slaná mlha. Jestli se vám při téhle představě rozbuší srdce, rozhodně zkuste vůni SALE MARINO od Wiener Blut. Je plná zelených řas, chaluh, vavřínu, mořské soli, jalovce, šalvěje, hyacintu, pistácie a cedru. Krása. 

blog_sale-marino_CTA 

COCCOBELLO od Heeley Parfums. Na listech kokosových palem lemujících bílé písčité břehy ostrova zalitého sluncem se třpytí ranní rosa. Vůně tahitské gardénie připlouvá a odplouvá v poklidném rytmu mořského příboje. Coccobello je smyslná vůně ženské opálené pokožky, ale sluší i mužům. 

blog_cocobello_CTA

 

Stýská se vám po Korfu nebo ho máte na svém cestovatelském wish listu? CORFU KUMQUAT od Aedes de Venustas vám s tím pomůže. Těšte se na pronikavou svěžest drsné kůry citrusů vystavených slanému mořskému vzduchu. Kumkvat se pěstuje na Korfu už od počátku 19. století, kdy sem dorazil z Číny. Parfémář Ilias Ermenidis jej rafinovaně spojil s kalábrijským bergamotem, jehož pikantnost je vyvažována št'avnatostí mandarinek s neroli. Slaný ambrox s mystickým olibanem pak evokují nespoutanou krásu a bohatou historii přímořské krajiny. Vonnou kompozici zaoblují zázvor, levandule a ovocné tony jablka Granny Smith spolu s rebarborou. A tento jiskřivý citrusový koktejl prostupují temnější dřevité tony aljašského cedru, vetiveru, smyslného pižma a tonky, jež nedovolí, aby rychle vyblednul a vyprchal. 

 blog_corfu-kumquat_CTA

 

Vydejte se do města stovky fontán 

AQUA SEXTIUS, Jul et Mad. Jeho název odkazuje k původnímu jménu Aix en Provence, města stovky fontán, které založil římský konzul Sextius. Vůně skvěle vystihuje letní ráj, kde čas poklidně plyne v rytmu vody zurčící v kamenných kašnách pod stíny stoletých platanů. Výbušně svěží zeleň a citrusy se harmonicky snoubí s fíkem, mimózou a drobnými bílými kvítky. Chladivé mořské tóny a souzvuk máty s eukalyptem se zahřívá šedou ambrou, vzácná dřeva spolu s větvičníkem dodávají tomuto výjimečnému parfému osobitost a prodlužují pocit bezvýhradného štěstí a uvolněnosti. Pocit absolutního blaha & óda na radost ze života v Provence. Co víc si přát.  

blog_sextius_CTA

 

 Poznejte všechny vůně na vlastní kůži

banner_letni-vune-pro-blog_2000kč