Podzimní sklizeň

Podzim je obdobím, které nás očaruje nejen svými barvami, ale také svými charakteristickými vůněmi. Když se procházíme lesem nebo po venkovské cestě obklopeni padajícími listy a zralými plody, náš čich nás zavede do světa unikátních vůní, které jsou v tomto období zvlášť výrazné a přitažlivé.

A právě proto jsme podzimní set osmi vzorečků vůní postavili na podzimní sklizni. Pečlivě jsme vybrali parfémy, které obsahují víno, švestky, broskve, ale i tuberózu a hrušky. Troufáme si říct, že vás potěší stejně, jako se zachumlat do huňaté šály během prosluněné podzimní procházky.
 
 
VÍNO
Vůně vznikla jako pocta Korsice a jejím úrodným vinicím zalitým sluncem. Parfumér Marc-Antoine Corticchiato chtěl do vůně promítnout atmosféru vinic obtěžkaných hrozny, sklepů s vyrovnanými sudy a přátelského posezení nad sklenkou vína, jehož první doušek s prchavými tóny jiskřivých citrusů povznáší, ale trpká chuť na dně prozrazuje sepětí s půdou. A to se mu hodně povedlo. Tak salute! Na zdraví!
 

PODZIM-SALUTE

 
Gladiátoři si před bojem dodávali odvahu a otupili strach z nebezpečí tím, že se posilňovali nápojem z hroznové šťávy a zkvašeného ovoce. Tato šťáva je základem vůně. Šafrán, hřebíček, pačuli, vetiver, kadidlo a pižmo vůni dodá vznešenost a neobyčejně rafinovanost.
 

PODZIM-RUDIS

 
 
HRUŠKY
Představte si, že se procházíte údolím Loiry, cestou si ze stromu utrhnete šťavnatou hrušku a navíc si k tomu nasbíráte bohatou kytic růží, jasmínu a elegantního větvičníku. Tak přesně takhle voní tento parfém.
 

PODZIM-ANGELYS

 
 
ŠVESTKY
 
Ambre Khandjar, Une Nuit Nomade
Švestkový koláč nebo knedlíky vás teď na podzim zahřejí u srdce. Stejně jako Ambre Khandjar. Silná orientální ambra s černou švestkou za sebou nechává oblak kůže a vanilky. Hřejivá, neodolatelně přitažlivá a nadčasová vůně, která vás na podzim bude fakt hodně bavit.
 
 
 

PODZIM-AMBRE

 
I v této vůni jsou švestky. Tentokrát sušené. Parfém Néa získal své jméno podle jedné z dnes již zmizelých staveb byzantské říše. Již zmíněné sušené švestky, koření, palmové listy, jasmín a růže evokují kouzlo zahrad, které obklopují palác. Návykové tóny vanilky, tonky a karamelu v kombinaci se svůdným benzoinem a kašmeranem otevírají bránu skvostného paláce a vyzývají ke sladkému a blahobytnému životu.
 
PODZIM-NEA

 

 
 
BROSKVE
Vůně uklidňující a vyzývající k objetí. Mix hřebíčku, chilli, vetiveru, broskve a švestky vás přenese do nejtajnějšího místa, po němž toužíme, do našeho soukromého ráje.
 

PODZIM-HEAVEN

 
 
TUBERÓZA
Zavřete oči a představte si opojnou vůni tuberózového pole v noci. To vše umocňuje zázvor z Nigérie, výtažek z listů čínského čaje a akord zelené hrušky.
 

PODZIM-FRENCH

 
 
VETIVER
Tento parfém obsahuje více než 90% haitského vetiveru výjimečné kvality. Jeho charakteristické tóny suchých travin a půdy se mísí s mátou a grapefruitem a vzniká tak velmi překvapivá, ale velice krásná kombinace. Vůně je unikátní složením ze 100% přírodních látek, z nichž 72% pochází z ekologického zemědělství.
 

PODZIM-VETIVER

Poznejte všechny vůně na vlastní kůži

blog_POUKAZ