Vítejte ve světě lásky a vůní

S blížícím se svátkem svatého Valentýna se ponoříme do světa smyslných vůní, které dokáží rozproudit nejen vzduch kolem vás. Vstupte do kouzelného světa, kde se setkává umění parfumerie s výjimečným okamžikem lásky. 

Ale co je to vlastně za svátek, který nám dává záminku k projevům citů a věnování dárků? Pojďme se společně podívat na původ tohoto magického dne.

Svátek svatého Valentýna, zasvěcený ochránci zamilovaných, má kořeny hluboko v historii. Přestože existuje několik legend o svatém Valentýnovi, nejčastěji se spojuje s římským knězem Valentýnem. Během 3. století n. l. byl Valentýn uvězněn za to, že oddával vojáky, a to přesto, že císař Claudius II. zakázal sňatky mezi mladými muži a ženami, věříc, že svobodní vojáci jsou lepší bojovníci.

Vězení nezabránilo Valentýnovi šířit lásku a optimismus. Podle jedné z legend měl uzdravit dozorcovu slepou dceru a před svou popravou jí poslal vězeňský dopis s podpisem "Od tvého Valentýna". Tímto gestem se stal symbolem lásky a oddanosti.

Postupem času se svátek svatého Valentýna stal příležitostí pro výměnu milostných vzkazů, dárků a projevů lásky. A tak každoročně 14. února osvětluje temné únorové dny jiskrou lásky a romantiky.

Darovat na svátek svatého Valentýna parfém má hlubší význam - vůně je romantickým symbolem a osobitým projevem lásky. Vůně mají schopnost vyvolat silné emocionální reakce, připomínat konkrétní okamžiky nebo osoby, a také jsou spojeny se smyslností a intimitou. Výběr konkrétního parfému může být velmi osobním projevem, který připomíná společné chvíle a vytváří intimní atmosféru. 

Vybrali jsme pro vás speciální set unisexových vůní, v němž najdete ideální vůně pro smyslné chvíle strávené s vaším partnerem, a které dokonale podtrhnou atmosféru Valentýna. 

Součástí setu je poukaz v hodnotě 500 Kč platný 3 měsíce. 

blog_valentyn_male-foto-set

Petali&Spade

Právě vědomí zranitelnosti nás činí připravenými na cokoliv, zažehne v nás vnitřní plamen a vede ke změně. Tato něžně lahodná vůně vykresluje olfaktorický portrét ženy, za jejíž zdánlivou křehkostí se skrývá neohrožená duše a půvabná dravost.

Love at First Sight

Zvonkovité květy žakarandy, pohupující se ve větru, vydávají okouzlující vůni jako ódu na lásku. Dychtivé akácie přijímají toto vyznání s tlukoucím srdcem a červenajícími se tvářemi. Skutečná láska na první pohled, kdy se vůně květů mísí a vášnivě proplétají. Něžné pohlazení svěží žakarandy a jiskřivost mučenky podlehnou medovým polibkům akácie.

Vanilla Powder

Rafinovaná a svůdná vanilka, jejíž tradiční temná bohatost se přirozeně snoubí s moderní pudrovou explozí. V centru vůně je přírodní vanilkový absolut z Madagaskaru s certifikátem fair trade, jehož návykovou přitažlivost zesiluje kokosový pudr. Světlé dřevo Palo Santo vůni strukturuje a vanilka zahalená do bílého pižma a pudru jí dodává ryze současný a zářivý ráz.

Erotikon

Stimulujte nejen své čichové, ale i chuťové buňky. Tento parfém se skládá ze složek, které byste mohli sníst. Vzrušující gurmánská vůně inspirovaná kdysi skandálním a dodnes vysoce hodnoceným filmem Gustava Machatého, černobílým snímkem prolamujícím dobová tabu, uvedeným v roce 1930 v uzavřené projekci pouze pro zvané hosty. Stejně rozechvělé pocity výjimečnosti, soukromí a vzrušení vzbuzuje parfém Erotikon.

Léthé

Lákavé vzdušné tóny leknínů a krémového kašmírového dřeva ukotvují vůni v měkkém laskavém teple připomínajícím objetí. Pižmo, ambra a vanilka celou kompozici zaoblují a podtrhují vyznění vůně, která je jednoduše čistá, hřejivá, smyslná a především nadčasová.

Mon Seul Desir

La Dame à la Licorne je šestou tapisérií ze slavné alegorické série vytvořené neznámým umělcem a představuje šestý smysl, kterým má být láska a empatie. Z neskutečně smyslného a něžného podloží pižma, ambry a kůže vyrůstá elegantní vonokvětka posetá kořením; oud vyvolává pocit chvění z neznámého a přitom tak důvěrně blízkého. Rozehrává se skutečný koncert akordů, který probouzí spalující touhu

Promise

Na Blízkém východě je slib naprosto zásadním aktem, otázkou osobní cti. Silný okamžik, v němž vzniká nedotknutelné pouto mezi dvěma bytostmi. Frédéric Malle oslavuje tento princip vlastním slibem, který se mu podobá. Ve středu vůně jsou jako dvě tlukoucí srdce dva vzácné druhy růží: esence bulharské růže a absolut turecké růže, jež obohacuje zelené jablko, černý pepř a hřebíček. Vzájemně se snoubí na smyslném základu z pačuli, cypriolu a labdana. Vůně mocná jako věčný a neporušitelný slib.

Damier

Hypnotizující setkání černé a bílé barvy. Pohybovat se, hrát si, tančit, honit se na obří šachovnici v Les Bains Paris. Mýtické místo. Vonná stopa. Taneční parket, herní prostor, hry s prostorem. Synestézie. Dávat vůni matérii, přiznat barvu samohláskám, mísit emoce. Znepokojovat smysly.