Zázračné kyseliny

V posledních letech se v kosmetických produktech objevuje jedna kyselina za druhou. Není divu, že se v tom množství informací ztrácíte a možná je raději nepoužíváte vůbec. Jejich vynechání je ale velká škoda. Pokud je použijete správně, během krátké doby výrazně zlepší stav vaší pleti.

Poradíme vám, jak na to. 

 

Co tedy kyseliny všechno umí a proč bychom je měli mít na našem kosmetickém stolku? Urychlují obnovu buněk, stimulují produkci kolagenu a přispívají tak k pevné pleti. V neposlední řadě umí pleť krásně rozjasnit. Obecně platí, že je dobré s nimi začít postupně. Vyberte si jednu z AHA kyselin a zařaďte ji do rutiny obden, nejlépe večer. Po týdnu ji už můžete použít klidně každý den. Máte-li velmi citlivou či suchou pokožku, začněte pomalu s kyselinou mléčnou. Pokud máte akné, sáhněte po kyselině salicylové, ta je totiž přesně pro vás. Zde platí dvojnásob pravidlo, že méně je více. Zkuste ji používat  jednou denně a už za 14 dní uvidíte zlepšení. Tip: po nanesení kyselin je ideální použít mlhu s obsahem magnesia, která pokožku okamžitě zklidní. Poté můžete pokračovat s hydratačním sérem, které vlhkost z mlhy v pokožce uzamkne. Při používání produktů s kyselinami nezapomínejte také na ochranu před sluncem. 

 Produkty: 

Balance Mist, Pestle & Mortar

Protect & Prime, Emma Hardie

balance spritz facial spritz pestle and mortar  

Kyselina glykolová (AHA)

Kyselina glykolová je malá, vysoce penetrabilní molekula, která díky svému exfoliačnímu účinku a stimulaci tvorby kolagenu napomáhá regeneraci pleti. S touto kyselinou se provádí chemické peelingy u dermatologa a v nižší koncentraci je ideální na domácí použití. Je vhodná na každý typ pleti. Působí tak, že rozpouští vrchní vrstvu pokožky a tím uvolňuje nečistoty z pórů. Zároveň minimalizuje jemné vrásky a pravidelné používání zesvětlí i pigmentové skvrny. 

Produkty s kyselinou glykolovou: Exfoliate, Pestle & Mortar

Exfoliate7967-3new-Instagram post2 

Kyselina mléčná (AHA)

Pokud chcete začít zlehka, sáhněte po této kyselině. Je jemnější než kyselina glykolová a kromě exfoliace podporuje přirozenou schopnost rehydratace pleti. Také vyhlazuje jemné vrásky a minimalizuje pigmentové skvrny.  Je vhodná pro všechny typy pleti, zejména pro suchou a citlivou pleť. Pokud vás bude po nanesení lehce štípat, nelekněte se, je to v pořádku, jen pracuje. Pokud je pleť suchá bez sjednoceného tónu, začněte s kyselinou mléčnou a pak můžete nasadit i silnější kyselinu glykolovou, kde je účinek rychlejší. 

Produkty s kyselinou mléčnou: NMF Tonikum, Pestle & Mortar 

NMF Social Meida 01 

Kyselina salicylová (BHA)

Tato kyselina je rozpustná v tucích a ne ve vodě a díky této vlastnosti se dostane hlouběji do pokožky než AHA. Pronikne tak hluboko do pórů a rozpouští tam nečistoty, které je ucpávají. Z těchto nečistot vzniká akné i černé tečky a používáním této kyseliny zabráníte tomu, aby se póry ucpávaly. 

Produkty s kyselinou mléčnou: Clarify 2﹪BHA Salicylic Acid Toner, Pestle & Mortar

Pestle & Mortar - Clarify 03